Groepen

Klein bad


Groep 1


Hier leer je op een speelse manier je schrik voor het water te overwinnen. Eens je zover bent, leer je op je buik en rug te drijven wat de basis is om goed te kunnen zwemmen. Vervolgens leren we de beenbeweging van crawl en rugslag, alsook de beginselen van een juiste armbeweging voor deze twee zwemstijlen


Groep 2


In deze groep leer je de twee verschillende stijlen goed zwemmen. De coordinatie tussen arm- en beenbewegingen van crawl en rugslag worden aangeleerd en men leert op een correcte manier te ademen.


Groep 3A


Om over te kunnen naar het groot bad dien je crawl, rug en schoolslag al redelijk goed onder de knie te hebben; daarom worden crawl en rugslag verder grondig aangepakt. Tot slot wordt hier ook de schoolslag in al zijn facetten aangeleerd.


 


Groot bad


Groep 3B


Als eerste groep in het groot bad leer je de drie, in het klein bad aangeleerde stijlen, te zwemmen over een langere afstand, waarbij een correcte ademhaling van uiterst belang is.


Groep 4


De afstanden worden alsmaar langer, de stijl wordt nog bijgeschaafd. Hier leren we op een mooie manier in het water duiken en proeven we al van de keerpunten. Hier leren we verder duiken en al eens onder water te zwemmen. We werken hier aan het o zo moeilijke keerpunt crawl en we leggen hier de basis van vlinderslag.


Groep 5


vier stijlen worden geperfectioneerd en trainen op uithoudingsvermogen. Hier leren we ook reddend zwemmen.


Groep 6


Hier zijn we niet bang om voluit te gaan. Van pure uithouding tot reddend zwemmen tot estafettes alles komt aan de beurt. Hier kan je trainen als voorbereiding op competitiezwemmen maar vooral voor de fun die je beleefd aan het zwemmen.


Masters: (+16 jaar)


Je hebt de mogelijkheid om gedurende een uurtje zelfstandig te trainen. 


 

Volg ons op Facebook

E-mailadres


info@zcjastremski.be